Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lana Lang

2008.01.05

Kép

Kristin Kreuk / Lana Lang

Kristin 1982. December 30.-án született, Vancouver-ben, Kanadában. Édesapja Peter Kreuk, holland származású, édesanyja Deanne Chle ereiben pedig kínai, indonéz és jamaicai vér csörgedezik. Mindketten kertépítő mérnökök. Kristinnek van egy nővére is, aki 5 évvel fiatalabb.
Kristin az ’Eric Hamber Secondary School’ban járt, Vancouverben. A tervei között szerepelt hogy pszihológiát, körnezeti tudományt vagy törvényszéki (ügyvédi) tanulmányokathajtson végre. Azonban, a kanadai CBC televízió egy új sorozat forgatását kezdte meg, aminek az ’Edgemont’ címet adták. Végigküldtek egy felhívást az iskolákba a szereplők terén. Kristin korábban több színházi darabba szerepelt, a tanára pedig meggyőzte hogy felvételezzen a szerepért. Végül, meg is kapta, így ő lett Laurel Yeung. Ezzel mérsékelt ismertségre tett szert az országon (Kanada) belül. Később megkapta a ’Snow White – Hófehérke’ film főszerepét, amit az ABC csatornának (Született Feleségek, Lost) készítettek.
Alfred Gough és Miles Millar, a Smallville producerei mégkeresték Kristint, hogy eljátszaná-e Lana Lang szerepét. Kristin az elején nem akarta elfogadni a szerepet, azt hitte Lana is csak egy afféle ’pom-pom lány’, de amikor elolvasta az első részben lévő temetős jelenetet, egyből elfogadta a szerepet. Szerencséjére a Smallvillet is Vancouver-ben forgatják, akárcsak annak idején az Edgemontot. Így párhuzamosan tudta forgatni a két sorozatot, habár az Edgemont-ban kevesebb jelenete volt mint korábban. A párhuzamos munka nagyon lefárasztotta Kristint, így 2003-ban kiszállt az Edgemontból, de voltak olyan leforgatott részek amik csak 2005ben kerültek képernyőre. A Smallville-el Kristin meghódította Amerikát, nagy sikert ért el.
A Neutrogena cég reklámarca lett, ilyen többek között Mandy Moore, Mishca Barton vagy épp Vanessa Hudgens. Azonban, Kristin a leghosszabb reklámarc eddig a cég történetében! Érdekesség hogy nálunk is Kristin reklámozza a Neutrogena termékeit (reklámokban, magazinok reklám plakátjain) pedig több reklámarca is van a cégnek.
Kristin a Smallville forgatásai mellett a filmekben való megjelenést is fontosnak tartotta. 2004ben két produdukcióban is szerepelt. Az egyik a ’Legend Earthsea’ ami a Scifi Channel adó különleges kétrészes filmje, amit szerencséjére szintén Vancouver-ben forgattak. A másik produkció, az ’Eurotúra’ című film, ahol Scott Mechlowicz és Michelle Trachtenberg (Buffy a vámpírok réme) oldalán játszott. Itt Kristinnek egy kis szerep jutott, Fionát alakította a főhős barátnőjét, ám még a film első 10 percében szakítanak. 2005 elején elszerződött a ’Partition’ című film egyik főszerepére. Itt Nasemeet-et játsza, a sebezhető 17 éves indiai lányt. A film 2007. Február 2.án debütált Kanadában, az év második felében pedig megvolt az Amerikai Premier is, nagy sikerrel.

 » Smallville … Lana Lang (2001 - ???)
 » Edgemont … Laurel Young (2001 – 2005)

  » Partition (2007) … Naseem Khan

  » Earthsea (2004) … Tenar

  » EurotripEurotúra (2004) … Fiona

  » Snow WhiteHófehérke (2001) – Hófehérke